Itse sain huomata palovahingon oman kotini ikkunasta. Kaukaisuudessa näkyi liekkejä. Uutiset osasivat jo kertoa, että Pappilassa sijaitseva rivitalo palaa. Tietysti tarkastin heti, onko taloyhtiön vakuutusasiat meillä hoidossa – ei ollut, mutta silti jäin seuraamaan uutisia. Rivitalo tuhoutuu kokonaan.

Korkealle nousevia liekkejä katsoessani en voinut muuta kuin miettiä, että juuri näiden vahinkojen varalle teemme päivittäin töitä – tarkastamme ja korjaamme kiinteistövakuutusten rakennustietoja. Kaksikerroksiset rivitalot ovat niitä, joiden paloluokka on useimmiten ollut vakuutuksella pielessä. Kaikista Tampereella kartoittamistamme rivitaloyhtiöistä joka neljännessä on ollut paloluokkavirhe vakuutuksella. Totaalivahingon sattuessa voi vakuutusyhtiö vähentää korvauksia huomattavasti, mikäli paloluokka on vakuutusyhtiöön ilmoitettu virheellisesti.

Palovahingoista seuraa aina taloudellisia tappioita vaikka vakuutukset olisivat kunnossa. Lisäksi tuli vie mennessään valokuvia, muistoesineitä ja irtainta mitä ei voi rahassa mitata. Toivottavasti tällä kertaa palaneen rivitalon kiinteistövakuutus oli kunnossa ja asukkaat saavat asunnoistansa oikean korvauksen.

Toivomme jaksamista vahingonkärsineille ja muistutamme muita, että vakuutusriskien merkitys ymmärretään liian usein silloin vasta kun vahinko on jo tapahtunut…

-Ari