Muutamia viikkoja sitten saimme taas lukea lehdistä Tampereella tehdyistä jätekatosten tuhopoltoista. Näitä uutisia lukiessamme tulikin mieleen muistutella teitä vakuutusyhtiöiden suhtautumisesta jätekatosten palovahinkoihin.

Vakuutusyhtiöiden suojeluohjeet velvoittavat sijoittamaan jätekatokset etäälle muista rakennuksista, jotta jätekatoksen mahdollisessa tulipalossa muut rakennukset eivät vahingoittuisi. Mikäli jätekatos on sijainniltaan lähempänä kuin 8 metriä, niin pyydämme tutustumaan kyseisen taloyhtiön kiinteistövakuutusyhtiön suojeluohjeisiin. Yleensä tuolloin edellytetään, että jätteiden tulee sijaita lukitussa säilytystilassa tai katoksessa (jätteisiin ei pääse käsiksi ilman työkaluin tapahtuvaa murtautumista), tai että rakennuksessa on jätteiden vastaisella seinällä, räystäslinjalle asti ulottuva, vähintään 30 minuutin palokatko.

Lisäksi pyydämme ilmoittamaan, mikäli taloyhtiöllä on käytössä jätepuristin. Tällaiset koneet eivät välttämättä sisälly automaattisesti kiinteistövakuutukseen, koska ne eivät kuulu kiinteistön talotekniikkaan.